Montrose Townhouse

There was really nothing wrong with this Montrose townhouse except that the owner’s sense of style had changed. Her home was traditional and she longed for sleek and contemporary, especially on the main floor. Her solution was to work with an interior designer to develop the look she wanted. The designer called Greymark to work as a team so that the owner’s vision and the designers ideas could be delivered on schedule and at a price the owner could afford. That is one of the strongest benefits of the Design+Build process; everything is decidedbefore the first hammer is swung, problems are anticipated and planned for. The result truly speaks for itself! The scope of the project included the entire main floor (kitchen, dining room, living room and powder room), remodeling the second floor wet bar and guest bath, and the addition of a desk/bookcase.

763×503-fireplace-overview
Montrose Townhouse

There was really nothing wrong with this Montrose townhouse except that the owners sense of style had changed. Their home was traditional and they longed for sleek and contemporary, especially on the main floor. Their solution was to work with an interior designer to develop the look they wanted. The designer called Greymark to work as a team so that the owner’s vision and the designers ideas could be delivered on schedule and at a price the owners could afford. That is one of the strongest benefits of the Design+Build process; everything is decided before the first hammer is swung, problems are anticipated and planned for. The result truly speaks for itself! The scope of the project included the entire main floor (kitchen, dining room, living room and powder room) and the addition of a bookcase, wet bar and guest bath on the second floor.

763×503-fireplace-overview
Montrose Townhouse

There was really nothing wrong with this Montrose townhouse except that the owners sense of style had changed. Their home was traditional and they longed for sleek and contemporary, especially on the main floor. Their solution was to work with an interior designer to develop the look they wanted. The designer called Greymark to work as a team so that the owner’s vision and the designers ideas could be delivered on schedule and at a price the owners could afford. That is one of the strongest benefits of the Design+Build process; everything is decided before the first hammer is swung, problems are anticipated and planned for. The result truly speaks for itself! The scope of the project included the entire main floor (kitchen, dining room, living room and powder room) and the addition of a bookcase, wet bar and guest bath on the second floor.

763×503-fireplace-overview
Before

There was not much structural work to be done. The most significant structural change was the elimination of the wall that separated the kitchen from the rest of the floor. In addition, there was an entryway from the garage to the kitchen that took up room that could better be used in the kitchen, so the entryway was reduced to a doorway! The basic shape of the space remained largely the same, but as you can see, the transformation was dramatic.

Montrose-before
Before

There was not much structural work to be done. The most significant structural change was the elimination of the wall that separated the kitchen from the rest of the floor. In addition, there was an entryway from the garage to the kitchen that took up room that could better be used in the kitchen, so the entryway was reduced to a doorway! The basic shape of the space remained largely the same, but as you can see, the transformation was dramatic.

Montrose-before
before-clay1
370-x-240-b-kitchen
370-x-240-b-dining
before-clay2
370-x-503-b-fireplace-b
After

The entire space was opened up. Even the staircase was given see-through sides. It almost floats. The kitchen was re-imagined with lots of clever hidden storage. The fabricated quartz back-splash and counter top was carefully bookended so that the grain was continuous from surface to surface. And not a cord or switch mars the beauty. Every switch and outlet is hidden under the over-counter cabinets.

Montrose-after
After

The entire space was opened up. Even the staircase was given see-through sides. It almost floats. The kitchen was re-imagined with lots of clever hidden storage. The fabricated quartz back-splash and counter top was carefully bookended so that the grain was continuous from surface to surface. And not a cord or switch mars the beauty. Every switch and outlet is hidden under the over-counter cabinets.

Singleton-Floor-Plan-After
763×503-fireplace-overview
370-x-503-powder-room
370-x-503-dr-table
370-x-240-fireplace
370-x-240-pr-sink
370-x-503-glass-desk
763-x-240-alt-backsplash
370-x-240-wideopen
370-x-240-island
370-x-503-stoveside-pullout
370-x-503-stoveside-closed
763x503-into-dr

Greymark Construction Company
Texas Remodeler of the Year
713.722.7226 office • 713.722.9269 fax • 2211 Norfolk, No.626 • Houston, Texas 77098
info@greymarkconstruction.com
Serving Houston’s Inner Loop and I-10 West Corridor

forhealthylives.com/product/cialis/ massagemetro.com/shop/clonazepam/ mentalhealthupdate.com/phentermine.html ourhealthissues.com/product/levitra/